27/02/2020 Vision PR 0Comment

A cukorbetegség hazánkban a társadalom 10 %-át érinti. Szerencsére ez egy olyan betegség melyet viszonylag könnyedén kordában lehet tartani. Általában a cukorbetegség idős korban jelentkezik, de időnként előfordul fiataloknál is. Két típusa van. Egyes és kettes típusú cukorbetegségről beszélhetünk. Az egyes típusú betegek kezelése inzulinnal történik, a kettes típusúaké lépcsőzetesen épül fel, itt inkább az életmódváltás kap kiemelkedő szerepet.

diéta-cukorbetegeknekCukorbetegként nagyon fontos hogy kizárólag olyan táplálékot fogyasszunk mely nem súlyosbítja betegségünket. A diéta cukorbetegnek sajnos kötelező, melyet szigorúan be kell tartani. Kizárólag minőségi szénhidrátot  szabad fogyasztani. Különböző húsok helyett érdemes sok gyümölcsöt és zöldséget enni. A finomított cukor bármilyen formában történő bevitele tilos. Ezek igazából csak általánosságok, cukorbetegség esetén érdemes felkeresni egy dietetikust aki személyre szabott diétát készít számunkra. Az interneten ugyan számos diéta közül válogathatunk ne feledjük hogy minden cukorbeteg más, így mindenkinek egyedi igényei vannak.

Kiemelkedően fontos, hogy cukorbetegként lehetőleg minél többet sportoljunk. A rendszeres testmozgással csökkenthetjük a szövődmények előfordulásának kockázatát. A cukorbetegség hátterében gyakran a túlsúly áll. Természetesen sportolni nem csak akkor érdemes ha cukorbeteg vagyunk, az egészség megőrzéséhez minden embernek szüksége van mozgásra.