16/03/2020 Vision PR 0Comment

A megfelelő raktár kialakítása

Egy vállalat számára kiemelkedően fontos a megfelelő raktározás. Ahol logisztikai folyamatok vannak ott minden bizonnyal raktárra is szükség van melynek jelentősége a legkevésbé sem elhanyagolható. Fontos szempont hogy a raktár megfelelő nagyságú legyen. A helyhiányból adódó problémák főleg kis és középvállalkozások esetében, sajnos igen gyakorinak számítanak. Egy túlzsúfolt raktár átláthatatlanná válik ezért könnyedén elveszhetünk termékeink között. Lényeges hogy minden megfelelően legyen rendszerezve a raktáron belül. A termékeknek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük, különben rengeteg időt elpocsékolhatunk a felesleges pakolással és keresgéléssel.

Raktárkészlet nyomkövetése

Raktárkészletünk pontos nyomon követéséhez, érdemes valamilyen vállalatirányítási rendszert használni. Egy ilyen rendszerben könnyedén nyomon követhetjük készletünk változásait. Nagyon fontos hogy az adatbázisunkban pontos adatok szerepeljenek, ezért érdemes legalább évente leltárt végezni. Természetesen gyorsan forgó árukészlet esetén akár napi leltárra is szükségünk lehet, lényeg hogy legyünk tisztában pontosan hogy mi van készletünkön.

húsos élelmiszeripari láda

Élelmiszeripari raktározás

Élelmiszeriparban talán még nagyobb jelentősége van a raktározásnak mint más területeken. Kiemelt figyelmet kell szentelnünk a higiéniának, főleg ha valamilyen gyorsan romló áruval foglalkozunk. Húsiparban például rendkívül lényeges a tárolóládák minősége és tisztasága.  Húsos élelmiszeripari ládák vásárlásához feltétlen olyan céget válasszunk amely minőségi alapanyagokkal dolgozik. Fontos hogy tárolóegységeink elbírják azt a súlyt melyet bele szeretnénk rakni, illetve helykihasználás szempontjából érdemes elgondolkodni összecsukható ládák vásárlásán. A Schoeller Allibert vállalkozás például remek választás ha új tárolóládákat szeretnénk vásárolni. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak, biztosak lehetünk benne hogy a náluk vásárolt ládák mindegyike időtálló és megfelelően tisztítható.

Bármilyen tevékenységet is végezzen vállalkozásunk, soha ne feledkezzünk meg a megfelelő raktározás jelentőségéről. Élelmiszeriparban biztosítsunk kiemelt figyelmet a tárolóegységeink minőségének és tisztán tarthatóságának. Egy vállalat gördülékeny működéséhez feltétlen szükséges a megfelelően kialakított raktárhelyiség. Készletünk nyomon követéséhez használjunk valamilyen vállalatirányítási rendszert, így megelőzhetjük a pontatlanságból eredő problémákat.