09/04/2020 Vision PR 0Comment

Az udvarokon, kapubeállókban, garázsok előtt az esti órákban igen nehéz fényt biztosítani. Pedig sokkal kényelmesebb a közlekedés akkor, ha ezeken a részeken is van megfelelő világítás. Mozgásérzékelő: cikkünkben bemutatjuk ezt a verziót, ami nemcsak praktikus, de még a villanyszámlát is jelentősen csökkenteni lehet vele.

Mozgásérzékelő LED világítás

A kültéri helyiségeket nagyon ritkán használjuk. Ez egyaránt vonatkozik az udvari világtásrendszerre, a kazánházra, a fáskamrára és a garázsra is. Azonban jellemző, hogy amikor megfordulunk ezeken a helyeken, akkor kényelmetlenséget okoz a lámpa feloltása. A garázsba beálláskor nehézkes kiszállni az autóból, majd visszaülni. Amikor pedig az éjszaka közepén érünk haza, akkor nincs kedvünk és energiánk a sötétben a villanykapcsolót keresgélni. Ebben segítenek a mozgásérzékelős lámpák és az alkonykapcsolók, melyek csak akkor működnek, ha mi is a közelben vagyunk.

mozgásérzékelő

Miért költséghatékony a mozgásérzékelős világítás?

A mozgásérzékelő lényege, hogy a folyamatos fényforrások helyett csak akkor kapcsol be, amikor valóban szükség van rá. Tehát nem világít se többet, se kevesebbet. Így nem fogod véletlenül feloltva hagyni a lámpát, miután kijöttél a garázsból vagy beértél a lakásba az udvarról.

Ha ráadásul olyan LED-es megoldást vezetsz be, mint az ezen a linken megtalálható termékek https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/154_160, akkor még működés közben is jelentős összegeket spórolhatsz meg. A LED a hagyományos halogén égőkkel szemben ugyanis sokkal kevesebbet fogyaszt. Például működés közben minimális hőt termel, ezért az energiafelhasználása mérföldekkel jobb az izzószálas verziókénál. Ráadásul, sokkal tovább is bírják a ledes fények. Míg egy halogén villanykörte mindössze maximum 3000 órát képes működni, addig egy LED lámpa akár 30 ezret is bír. Tehát 5-10 évente kell cserélned, attól függően, hogy mennyit világítasz vele. Pluszban a LED-ek között sok típus IP65-ös változatban is kapható, azaz por, pára és vízálló is egyszerre. Jól bírják a kültéri használatot is.